Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Рашисти зробили спробу прорвати оборону на Харківщині: ЗСУ відбили атаки

У п’ятницю, 10 травня, російські окупанти під прикриттям бронетехніки спробували прорвати оборону ЗСУ в Харківській області. Атаку ворога відбито, але бої там іще тривають.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

"Протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб", — зазначили у відомстві.

Там додали, що з початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії.

"Приблизно о п’ятій ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності", — розповіли в Міноборони України.

Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи. Збройні сили України продовжують стримувати наступ ворога.

"Дякуємо кожному солдату, сержанту та офіцеру, які проявляють необхідні стійкість і хоробрість для захисту наших позицій", — підсумували в Міністерстві оборони України.

Нагадаємо, начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявляв, що окупанти посилили обстріли на північному напрямку. Передусім противник завдає ударів по Вовчанську. Водночас російське угрупування військ не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 13:38