Сергій Ребров. Джерело: Українська асоціація футболу

Ребров готовий покинути збірну України, але за однієї умови

Головний тренер збірної України Сергій Ребров готовий покинути свою посаду, якщо його робота не влаштовує Українську асоціацію футболу. При цьому контракт фахівця був підписаний на три роки.

Таку заяву наставник зробив на YouTube-каналі Української асоціації футболу.

"Якщо у виконкому до мене є запитання про інститут національних збірних, то я постійно підтримую, допомагаю що потрібно. Але я не можу давати оцінку собі. Я взагалі вважаю, що усі ми повинні поважати роботу тренера. Якщо підрахувати скільки днів, навіть не тижнів, я провів, якщо не рахувати цей місяць на Євро, то за цей рік менш ніж місяць працювали разом", — сказав Ребров.

Головний тренер збірної додав, що, якщо дивитись на досвід провідних команд Європи, то ніхто не підписує тренера на один рік, "тому що це дуже замало, щоб гравці навіть зрозуміли твої ідеї". 

"Дуже багато гравців, які приїжджають з інших команди їхній стиль гри, цих команд, може відрізнятись. І потрібен час, щоб гравців хоча б зрозуміли вимоги. І потрібна практика, потрібні ігри. Зараз пройшов рік. Я погодився підписати контракт на три роки — на два відбіркові цикли. Якщо зараз когось не задовольняю, я готовий піти. Але, я вважаю, що було небагато часу", — додав Сергій Ребров.

Наступним турніром, в якому візьме участь національна збірна України з футболу, стане Ліга націй УЄФА сезону-2024/2025. Українська асоціація футболу визначилася з містами, які приймуть домашні матчі "синьо-жовтих".

У жовтневому циклі матчів на команду Сергія Реброва чекатиме два домашніх поєдинки. 11 жовтня збірна України прийме Грузію в польській Познані, а 14 жовтня протистоятиме Чехії у Вроцлаві. Закриють груповий етап "синьо-жовті" виїзними матчами проти кавказців (16 листопада) й албанців (19 листопада).

Переможець квартету автоматично підніметься в Дивізіон A. Невдаха групи гарантовано опиниться в Дивізіоні C. На дві інші національні команди чекатиме плей-оф. Друга на фініші збірна позмагається за підвищення в класі, а третя намагатиметься врятуватися від вильоту.

Цей розіграш Ліги націй стане четвертим в історії турніру. Для України найкращим став сезон-2020/2021, коли "синьо-жовті" змагалися в Дивізіоні A. Зараз українська команда перебуває в другій за рангом лізі Ліги націй. Загалом є чотири такі дивізіони.

Нагадаємо, що після невтішного результату збірної України на чемпіонаті Європи президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко дав оцінку виступу нашої збірної. Він звернув увагу на соціальну місію, яку мала команда перед стартом, і як її вдалося виконати під час турніру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.08.2024 07:41