Фото: Сергій Ребров. Джерело – прес-служба УАФ

Ребров оголосив склад збірної України на матчі з Грузією та Чехією у Лізі націй

У понеділок, 30 вересня, головний тренер української футбольної збірної Сергій Ребров оголосив прізвища футболістів, які мають шанс зіграти у жовтневих матчах Ліги націй сезону 2024/2025.

Про це повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу. До головного списку увійшли 25 гравців, ще вісім футболістів потрапили до резервного складу.

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо" Київ), Анатолій Трубін ("Бенфіка" Лісабон, Португалія), Андрій Лунін ("Реал" Мадрид, Іспанія).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — "Шахтар" Донецьк), Олександр Тимчик ("Динамо" Київ), Богдан Михайліченко ("Полісся" Житомир), Віталій Миколенко ("Евертон" Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія).

Півзахисники: Микола Шапаренко, Володимир Бражко, Владислав Кабаєв, Олександр Піхальонок (усі — "Динамо" Київ), Тарас Степаненко, Георгій Судаков, Дмитро Криськів, Олександр Зубков (усі — "Шахтар" Донецьк), Олексій Гуцуляк ("Полісся" Житомир), Михайло Мудрик ("Челсі" Лондон, Англія), Віктор Циганков ("Жирона", Іспанія).

Нападники: Артем Довбик ("Рома" Рим, Італія), Роман Яремчук ("Олімпіакос" Пірей, Греція), Владислав Ванат ("Динамо" Київ).

Хто увійшов до резервного списку

Дмитро Різник ("Шахтар" Донецьк), Олександр Сваток ("Остін", США), Олександр Мартинюк ("Олександрія"), Андрій Ярмоленко, Віталій Буяльський (обидва — "Динамо" Київ), Артем Бондаренко, Данило Сікан (обидва — "Шахтар" Донецьк), Олександр Назаренко ("Полісся" Житомир).

Збірна України у жовтні проведе два домашні матчі у групі В1 Ліги націй-2024/2025 у Польщі. 11 жовтня в третьому турі "синьо-жовті" в Познані на ENEA Stadion прийматимуть Грузію, а 14 жовтня в четвертому турі у Вроцлаві на стадіоні "Тарчинський Арена Вроцлав" зіграють проти Чехії.

Наша збірна вже провела два поєдинки у Лізі націй, програвши два поєдинки на старті турніру: спочатку підопічні Сергія Реброва поступились Албанії з рахунком 1:2, а через кілька днів програли Чехії — 3:2.

Варто зазначити, що в Лізі націй Україна зіграє проти Албанії, Чехії та Грузії. Водночас на Євро 2024 Албанія та Чехія не спромоглися вийти у раунд плей-оф та, як і Україна, посіли останні місця у своїх групах. Наша команда сенсаційно програла Румунії (3:0), після чого перемогла команду зі Словаччини (2:1) та зіграла у нічию з Бельгією (0:0). Так, Україна, набравши чотири очки на груповому етапі Євро, не змогла пробитись у раунд плей-оф та завершила виступ на турнірі.

Нагадаємо, на початку серпня Сергій Ребров заявив, що готовий покинути свою посаду, якщо його робота не влаштовує Українську асоціацію футболу. При цьому контракт фахівця підписано на три роки.

Раніше головний тренер національної збірної України з футболу Сергій Ребров поділився думками щодо суперників, з якими синьо-жовті зіграють у Лізі націй.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.09.2024 23:35