Фото: ДСНС

Регіонами України прокотилася негода: як і де затопило найбільше (фото, відео)

Цього тижня низку регіонів України накрила негода. У деяких областях сталися значні підтоплення та знеструмлення електромереж.

Прикарпаття

Внаслідок грозових злив на Прикарпатті у деяких районах піднявся рівень води. Зафіксовано підтоплення 600 дворогосподарств, підвальних приміщень, відкритих територій та місцевих доріг. Було врятовано вісьмох осіб, ще 45 осіб було евакуйовано, з них — 11 дітей.

Київ

Увечері 7 липня Київ та область накрила потужна негода у вигляді сильної зливи з грозою. Внаслідок дощу вулиці столиці перетворилися на ріки. До того ж вода заливає не тільки дороги, а й навіть торгові центри та підземні переходи. 

Влада Києва повідомила, що виникли локальні підтоплення у Голосіївському і Печерському районах, на місцях працюють гідрослужби. Водночас та заявили, що основна частина вулиць, де виникли підтоплення, не на балансі дорожньої служби.

"Основна частина підтоплень — не на балансових вулицях дорожньої служби. Важливо, що напередодні у цих та інших районах зливостоки розчищали. І на початок дощу вони були чистими. Проте зливи залпові і система дощової каналізації не розрахована на таку кількість опадів", — заявили у КМДА.

Станом на вечір п'ятниці вулиці Києва мали наступний вигляд:

затоплені вулиці Києва

Підземний перехід на Проспекті Науки. Фото з соцмереж

підземний перехід на станції метро "Деміївська"

Підземний перехід на станції метро "Деміївська". Фото з соцмереж

підтоплення Київ

Затоплена вулиця Києва. Фото з соцмереж

підтоплення Київ

Затоплена дорога у столиці. Фото з соцмереж

Львів

У Львові через негоду низка об'єктів та вулиць опинилася частково під водою. Зокрема, на вулиці Богдана Хмельницького підтопило автостанцію. Повністю під водою опинилася стоянка та місце стоянки автобусів. Також підтоплення є на Сихові — там затопило мийку. Один автомобіль спробував проїхати, однак застряг на дорозі.

Вода затопила і ринок Шувар. У соцмережах користувачі писали, що на проспекті Свободи не працювали світлофори. У місті на сьогодні оголошували штормове попередження.

Запоріжжя

У місті 7 липня пройшов значний ураган. Стихія вирувала близько 15 хвилин, але наслідки суттєві — падали дерева і стовпи.

Івано-Франківськ

У місті у п'ятницю внаслідок негоди завалилася частина пішохідного мосту. Про це заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Увага. Сильні зливи наробили біди в області. І не оминуло й Івано-Франківськ. Через різке підняття рівня води обвалилася частина пішохідного мосту на Набережній", — йдеться у повідомленні мера.

Міський голова закликав всіх бути максимально уважними. Відповідні служби вже працюють на місці.

"Над відновленням пішохідного мосту працюватиме Локомотиворемонтний завод", — додав Марцінків.

обвал мосту у Франківську

Фото: t.me/galkaifuanews

Нагадаємо, 6 липня у Карпатах на горі Говерла через удар блискавки загинули двоє людей. Серед них — дитина. За словами рятувальників, о 14:53 до них надійшло повідомлення від медиків, що на синьому маршруті блискавка вдарила у трьох людей. Серед потерпілих — 11-річна дівчинка

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.07.2023 21:47