Фото: соцмережі

Режим жорсткої економії: влада Дніпропетровщини терміново звернулася до громадян

У Нікопольському району Дніпропетровської області запровадили режим економії питної та технічної води. Влада закликала місцевих мешканців робити запаси води.

Про це повідомив у Telegram Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

"Друзі, вмикаємо режим жорстокої економії води. Як питної, так і технічної. ОВА працює з АТБ щодо завезення додаткових об'ємів питної води в магазини мережі на території району", — написав він.

Крім того, голова ОВА Сергій Лисак заспокоїв місцевих мешканців і запевнив, що ціни на питну воду у магазинах області не змінилися. Ажіотажу в магазинах немає, тому громадян закликали не панікувати та не піддаватися на провокації росіян.

"Не довіряйте фейкам та рашистській пропаганді! Не поширюйте фото зі "зрадою"  бутиль води за 238 гривень у Кривому Розі. Відучора моніторимо ціни на воду. Висновок — вони не змінилися критично. Так, є поодинокі випадки, коли підприємці накручували вартість. Але з ними буде проведена робота. Наживатися на біді ніхто не має права", — зазначив Лисак.

Нагадаємо, за ніч у Херсоні вода піднялася на п'ять-шість метрів. Багато вулиць в Херсоні вже перекрито, до деяких місць вже неможливо під’їхати. За даними голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, станом на ранок на правому березі області затоплено 1852 будинки. Він також попередив місцевих жителів, що вода ще прибуватиме, а тому загроза підтоплень не минула.

Крім того, після підриву Каховської ГЕС жителям затоплених районів Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей заборонили виловлювати та їсти рибу. Фахівці попереджають про загрозу захворювання на ботулізм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 12:26