Фото: "Слово і діло"

Резніков назвав дату наступного засідання у форматі "Рамштайн"

Нове засідання у форматі "Рамштайн" відбудеться у вівторок, 18 липня. 

Про це написав міністр оборони України Олексій Резніков у колонці для LIGA.net.

Урядовець не уточнив, який формат матиме чергове засідання "Рамштайну", але заявив, що Україна на цьому засіданні "продовжить робити неможливе" у сфері постачання необхідного ЗСУ озброєння.

"Нагадаю, щодо кожного виду іноземного озброєння, яке вже давно на фронті, я спочатку чув "ні, цього не буде, це неможливо". По факту — можливо, але у свій час і за умови нашої наполегливості. 18 липня продовжимо робити неможливе на черговій зустрічі у форматі Рамштайн", — зазначив він.

Які обіцянки від партнерів Україна отримала за підсумками "Рамштайн-13"

У Брюсселі 15 червня відбулася зустріч у форматі "Рамштайн". Партнери анонсували нові пакети військової допомоги.

Канада оголосила про виділення пакета на 500 мільйонів доларів.

Данія та Норвегія оголосили про передачу дев'ять тисяч артилерійських снарядів. 

Водночас США разом із БританієюДанією та Нідерландами зробили внесок у фінансування додаткових украй важливих ракет ППО для України. Україна отримає сотні ракет малої та середньої дальності та відповідних систем.

Також союзники анонсували пакети підтримки на кілька років.

Норвегія та Німеччина заявили про пакети на кілька років, а Данія оголосила про приблизно 2,6 мільярда доларів для військової допомоги на 2024 рік. 

Німеччина та Польща доповіли про підтримку українських танків Leopard, а Нідерланди й Данія — про прогрес у планах тренувати українських пілотів. 

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков закликав очікувати на "хороші новини" за підсумками майбутньої зустрічі "Рамштайн". Він обговорив деталі зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Сторони також обговорили ситуацію на фронті, подальші кроки контрнаступальної операції та "інші актуальні питання".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.07.2023 18:52