Фото: Pixabay

Резніков оголосив про створення коаліції F-16: хто туди увійшов

До коаліції з навчання українських пілотів на літаках F-16 офіційно увійшли 11 країн. Під час саміту НАТО у Вільнюсі союзники підписали меморандум з Україною.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter.

Він повідомив, що офіційно сформовано коаліцію для підготовки пілотів України на F-16. У навчаннях братимуть участь пілоти, а також персонал, який обслуговуватиме літаки.

"Сьогодні 11 держав-партнерів і Україна підписали меморандум з визначенням умов. Я особливо вдячний Данії та Нідерландам за їхнє видатне лідерство в цьому процесі", — зазначив Резніков.

Він зазначив, що коаліція готова розглянути інші способи надання Україні повністю функціональних можливостей F-16. Також, за словами міністра, передбачено можливість включення до програми навчання інших типів винищувачів.

Резніков подякував за це рішення колегам з Данії, Нідерландів, Бельгії, Канади, Люксембургу, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Швеції та Великої Британії.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Збройні сили України не отримають на озброєння американські винищувачі F-16 найближчим часом. Очільник Військового комітету НАТО Роб Бауер вважає, що західну авіацію Україна зможе отримати лише після контрнаступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2023 19:30