Фото: Facebook/Олексій Резніков

Резніков розповів, коли Україна отримає перші танки від західних партнерів

Західні партнери створили "танкову коаліцію" для підтримки України. Перші танки від світу ЗСУ отримають вже найближчим часом.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

"Вже найближчим часом ми очікуємо перші танки від партнерів з підготовленими українськими екіпажами", — наголосив очільник Міноборони.

Водночас Резніков розповів, що незабаром світ побачить розбиті рашистські танки. Україна вже відправила декілька одиниць потрощеної техніки на виставку у Європу.

"24 лютого громадяни чотирьох країн - Німеччини, Литви, Латвії та Естонії - одночасно побачать, що російські танки можуть потрапити до Європи через Україну тільки у вигляді музейних експонатів", — зазначив міністр.

Резніков вважає, що це має теж стати сигналом для окупантів.

"У Європі зблизька подивляться на їхнє справжнє обличчя. Яке раніше викликало тотальний страх, а тепер все частіше – огиду та презирство", — написав очільник Міноборони.

Міністр також нагадав, що перші експозиції розбитої російської техніки приймали у Польщі та Чехії влітку 2022-го. Наразі ж ще більше європейців переконається, що Росію можна і треба перемагати на полі бою.

"І краще це зробити в Україні, щоб потім не довелося зупиняти ворога біля свого будинку", — підсумував Резніков.

Нагадаємо, нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація, що Україна, ймовірно, отримає менше чверті сучасних бойових танків до прогнозованого весняного наступу Росії. Наразі ЗСУ очікує понад 300 західних танків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2023 14:22