Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

РФ чекає на передачу нової партії іранських безпілотників, — розвідка

Російська армія відчуває дефіцит з арсеналом боєприпасів, в тому числі безпілотників. Вже використано близько 660 дронів Shahed із 1750, передбачених контрактом з Іраном. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони

За словами представника ГУР Міноборони Вадима Скібіцького, незабаром відбудеться поставка чергової партії іранських безпілотників. Попередньо було відомо, що у РФ завозили "Шахеди" партіями 250-300 штук. 

"На сьогодні вони використали приблизно 660 дронів "Шахедів". За контрактом передбачено 1 750 одиниць. Також потрібен час для їх доставлення та підготовки. Протягом останніх днів вони застосували велику кількість, а ці запаси необхідно поповнювати. За нашими даними, зараз у них буде чергова партія поставки будемо уточнювати кількість дронів", — сказав Скібіцький.

Представник розвідки пояснив, що ворог використовує різні висоти й різні напрямки, щоб оминути протиповітряну оборону України, а також змінюють райони запуску дронів. 

Нагадаємо, Росія хоче спільно з Іраном побудувати завод, який міг би виготовляти понад 6 тис. безпілотників для війни в Україні. Виробництво планують налагодити на території РФ.

Війна, 06.02.2023 13:18