Фото: росЗМІ

РФ відправляє на війну з Україною мігрантів з Азії: у британській розвідці пояснили логіку Кремля

Російська Федерація відправляє на війну проти України тисячі мігрантів з Центральної Азії. Такі кроки здійснюються для того, щоб не брати до війська осіб, які мають більшу політичну активність.

Про це у своєму зведенні повідомляє міністерство оборони Великої Британії у соцмережі X.

Британська розвідка зазначає, що виступаючи 27 червня на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі, очільник Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін наголосив, що влада РФ виявила 30 тисяч мігрантів, які нещодавно отримали російські паспорти та не взяті на військовий облік.

Бастрикін також оприлюднив інформацію, що 10 тисяч із цих мігрантів уже відправлено до України. Він заявляв, що ці люди будуть рити окопи та виконувати іншу роботу у тилових районах.

Як зазначає британська розвідка, російські незалежні ЗМІ раніше повідомляли, що російські силовики проводять кампанію юридичного переслідування мігрантів, особливо з Центральної Азії. У такий спосіб вони спонукають їх вступити на службу до армії РФ в обмін на російський паспорт або уникнути ув'язнення за надуманими звинуваченнями.

"Ймовірно, це ще один винахідливий спосіб стимулювати набір в армію, одночасно намагаючись обмежити вплив на ті частини російського населення, які мають більшу політичну активність", — йдеться у зведенні міноборони Великої Британії.

Росія відправляє на війну проти Україну мігрантів з Центральної Азії

Інфографіка британської розвідки

Варто зазначити, що 11 березня Володимир Зеленський повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін посилить мобілізацію після так званих виборів.

Нагадаємо, раніше очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявляв, що у Російській Федерації не припинялись мобілізаційні заходи з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Щомісяця країна-агресор мобілізує щонайменше 30 тисяч осіб.

Також на початку квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Російська Федерація готується до додаткової мобілізації. Агресор на 1 червня 2024 року планує призвати до війська 300 тисяч своїх громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 12:59