Фото: Офіс президента

"Рішення, яке потрібно ухвалити": Зеленський закликав партнерів посилити ППО України

Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів посилити протиповітряну оборону України та захистити наші міста та села від російського терору.

У своєму вечірньому відеозверненні гарант наголосив, що багато лідерів, представників держав і міжнародних організацій, громадських діячів висловились зі співчуттям Україні та Харкову, засудили російський терор. Проте наразі важливо, щоб таке засудження привело до цілком справедливих наслідків.

"Щоб нарешті в нас з’явилось достатньо систем ППО для захисту України, наших міст. І щоб у партнерів з’явилась достатня рішучість для превентивного захисту від російських терористів так, як били б по будь-яких інших терористах – знищуючи їх до того, як вони почнуть знищувати життя", — зауважив президент.

За словами Зеленського, українські воїни знають кожну точку концентрації російських військ та райони запуску російських ракет і бойових літаків. 

"Знищити цю терористичну силу, а отже, врятувати тисячі життів і гарантовано зупинити розширення війни — це суто політичне рішення. Рішення, яке потрібно ухвалити. Дякую кожному, хто підтримує нас у цьому. Будемо працювати з партнерами й заради того, щоб прискорити та збільшити постачання F-16 для України. Це теж додасть нам захисту і від терористичних ударів по наших містах, і від тиску російської армії на фронті", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, під час звернення до лідерів світу президент України Володимир Зеленський повідомив, що Російська Федерація збирає ще одне угруповання військ біля кордону з нашою державою. Загарбники готують наступальну операцію за 90 кілометрів на північний захід від міста Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.05.2024 20:53