Роботи від DHL почали доставляти посилки

22 ЖОВТНЯ 2017 14:34

Роботи-кур'єри зовсім не гірше літаючих дронов, тому багато компаній тестують наземні види доставки. Нещодавно власних роботизованих листонош розробили і почали випробовувати в DHL. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Digital Trends

Роботи рухаються услід за людьми, виконуючи роль своєрідних носильників - поштові боти здатні нести на собі до 150 кілограмів листів, посилок і газет. Поштові боти виглядають як звичайні контейнери півтора метрів у висоту, поставлені на колеса і здатні при максимальному завантаженні самостійно пересуватися зі швидкістю до шести кілометрів на годину, - приблизно з такою ж швидкістю людина пересувається, йдучи швидким кроком.

Боти оснащені датчиками, що дозволяють їм фіксувати і обережно об'їжджати перешкоди і людей. Зараз основне завдання роботів - йти за листоношами- людьми і допомагати тягати тяжкість. Але, ймовірно, в майбутньому їх відпускатимуть і одних. Тестування роботів на вулицях Німеччини триватиме близько двох місяців.

Раніше розробники з Starship Technologies розробили і почали тестувати роботів-кур'єрів на вулицях естонських міст. Від німецьких колег вони відрізняються невеликим розміром і вантажопідйомністю, зате малюки здатні пересуватися по вулицях без допомоги людини.

Технології, 22.10.2017 14:34