Фото: Facebook Макарівського райсуду

Родичі судді Тандира надіслали дружині загиблого нацгвардійця 18 тис. грн: вдова обіцяє повернути гроші

Родичі колишнього судді Макарівського райсуду Олексія Тандира надіслали гроші дружині збитого на блокпосту у Києві нацгвардійця. Анна Бондаренко отримали грошові перекази у сумі 18 тисяч гривень, від грошей жінка відмовилась.

Про це Анна Бондаренко повідомила виданню "Бабель".

"Мені потрібно тільки одне — щоб Тандир сів. Він убив Вадима, зруйнував наше життя", — сказала вона.

Жінка розповіла, що знайшла на своєму рахунку анонімні перекази 30 травня та 1 червня, але коли дізналась, від кого ці гроші, вирішила їх повернути адвокатам Тандира найближчим часом.

Додамо, раніше, під час суду, Олексій Тандир обіцяв, що допоможе родині загиблого нацгвардійця фінансово. Начебто його дружина вже зробила перекази для Анни Бондаренко. 

Крім того, дружина Тандира телефонувала вдові Вадима Бондаренка і пропонувала передати гроші під час зустрічі без адвокатів та свідків. Однак та відмовилась.

Справа судді Тандира: що відомо

25 травня пізно ввечері суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир їхав по проспекту Берестейському повз блокпост на своєму Lexus ES350. Він на швидкості збив нацгвардійця, який ніс службу на цьому блокпосту, потерпілий загинув на місці події.

Після ДТП Олексій Тандир відмовлявся проходити тест на алкоголь, тож біологічні матеріали у нього взяли примусово. 27 травня Тандиру обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

Крім того, встановлено, що суддя Олексій Тандир скоїв ДТП у стані алкогольного спʼяніння. Також він рухався зі швидкістю 100 км/годину. Таким є висновок судово-психологічної експертизи.

17 липня Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру. Він буде під арештом без визначення застави до 26 серпня. Суд 9 серпня відхилив апеляцію підозрюваного щодо зміни запобіжного заходу.

Нагадаємо, згодом у ДБР повідомили, що суддя Олексій Тандир може сісти за ґрати на 10 років, якщо його вину буде доведено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.08.2023 17:05