Фото: газета Wyborcza

Російські хакери атакували польську залізницю: на частотах транслювали гімн Росії та звернення Путіна

У Польщі хакери зламали залізничні частоти і транслювали гімн Росії та слова диктатора Володимира Путіна: "За побєду, ура". Інцидент трапився у районі міста Шецин.

Про це повідомляє польська газета Wyborcza.

Як зазначають у виданні, зловмисник приблизно о 21:00 25 серпня зламав систему безпеки залізничного руху "Радіо-Стоп". Далі, використовуючи залізничні частоти, почав з власної рації майже постійно передавати сигнал тривоги.

"Звук було чутно як у поїздах, так і на дорожніх постах. Сигнал зупинив два поїзди, а вже близько десятої вечора в радіотелефонах зазвучав гімн Росії. Потім схожий інцидент стався в інших частинах Польщі, зокрема у Великопольщі", — йдеться у статті.

У польській залізниці журналістам підтвердили хакерську атаку.

"До 23:30 було примусово зупинено понад 20 потягів, нормальний залізничний рух у районі Щецина відновили близької другої ночі", — повідомили залізничники.

Нагадаємо, ще 30 липня українські хакери оригінально "привітали" російських моряків з Днем військово-морських сил Росії. Вони зламали російській системи масової розсилки повідомлень. Моряки, зокрема їхні командири, отримали повідомлення на месенджери Viber, Telegram, WhatsApp. Окупанти відкривали відео з атаками на російські військові кораблі, зокрема крейсер "Москва". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.08.2023 15:27