Фото: Telegram-канал Дениса Казанського

Російські попи благословляють іконою Стремоусова "мобіків" на штурм

Священник Російської православної церкви благословляв окупантів на фронті іконою із загиблим херсонським колаборантом Кирилом Стремоусовим. Зрадник України зображений в ролі православного мученика в червоній рясі, з хрестом і німбом над головою.

Фото у своєму Telegram опублікував журналіст Денис Казанський.

Так званий заступник губернатора Херсонської області Кирило Стрємоусов загинув у ДТП 9 листопада, яка сталася внаслідок зіткнення його броньованого позашляховика з військовою технікою.

"Цікаво, як це — іти у бій, усвідомлюючи, що твоя церква малює на іконах херсонського міського їб***, розчавленого російським танком, і благословляє тебе його ім'ям на смерть?" — поцікавився Казанський.

Стремоусов був маргіналом, антивакцинатором, активістом Антимайдану і прихильником Януковича. У грудні 2013 року він навіть зареєстрував рух "За президента України", який надавав публічну підтримку Віктору Януковичу. Крім того, він мав зв'язки з організацією "Український вибір" Віктора Медведчука. У 2014 році був організатором проросійського мітингу в Херсоні та агітував за створення так званої Херсонської народної республіки.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру власниці херсонської телерадіокомпанії "ВТВ плюс". Жінка "розкручувала" медійний образ гауляйтера Володимира Сальдо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.03.2023 17:22