Фото ілюстративне зі соцмереж

Російські пропагандисти поширюють фейк про досліди над людьми у ЗСУ

Кремлівські пропагандисти поширюють фейк про те, що в Збройних силах України діє секретний підрозділ, який проводить експерименти над людьми. Йдеться про досліди для "визначення межі виживання організму".  

Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

За словами пропагандистів, у бригаді №110 спеціального військово-медичного формування ЗСУ начебто випробують дію нової біозброї, наркотиків та стимуляторів. Проте, відомо, що 110-та окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка — це звичайний бойовий підрозділ Сухопутних військ.

"Структура та спеціалізація підрозділів вигаданої російськими фейкоробами "бригади №110" і описані ними досліди — це переказ історії "Загону 731" японської імператорської армії часів Другої світової війни, в якому проводили досліди над військовополоненими та цивільними заручниками, переважно китайцями", — наголосили у SPRAVDI

SPRAVDI

Фейк російської пропаганди. Джерело: SPRAVDI

Зазначається, що мета такої інформаційної кампанії окупантів — це дегуманізація українців та залякування російських солдатів, аби вони не здавалися у полон.

"Український полон для росіян — це дієвий спосіб зберегти життя й Україна дотримується у ставленні до військовополонених міжнародних конвенцій", — додали у SPRAVDI. 

Нагадаємо, що російські пропагандисти вигадали новий фейк про те, що Київ уже чотири місяці відмовляється обмінювати 500 українських військовополонених. За легендою Кремля, Зеленський начебто відібрав тільки 38 "азовців", а всі інші Україні не потрібні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.05.2024 11:32