Фото: Pixabay

Мережею шириться новий фейк: він стосується збору даних школярів для реєстру призовників

Ворог поширює у мережі фейкову інформацію про збір даних школярів нібито для реєстру призовників. Українська влада попереджає громадян про чергову інформаційну операцію Російської Федерації.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України.

У міністерстві наголосили, що у мережі поширюють лист, який нібито був підписаний заступником міністра освіти та науки України, де зазначено, що відомство спільно з Міноборони просять керівників закладів освіти зібрати дані про школярів 2008 року народження. Це, як зазначає Міносвіти, ніби необхідно на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів". 

"Це фейк. Міністерство не надсилало листа з таким змістом. Ворог регулярно проводить інформаційні операції в мережі, тож радимо ретельно перевіряти інформацію, звертатися до офіційних джерел і дбати про медіагігієну", — йдеться у повідомленні Міносвіти.

Раніше російська пропаганда вигадала новий фейк про головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського. Рашисти заявили, що генерал-полковник "подав прохання про відставку".

Нагадаємо, наприкінці лютого окупанти поширили фейкову інформацію про головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського. Російські пропагандистські Telegram-канали писали, що у генерал-полковника є "прийомний син в Австралії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 20.05.2024 20:41