Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Російські "шахеди" знову атакують Україну: де зафіксовано ворожі дрони

Ввечері у четвер, 1 лютого, російські загарбники випустили по Україні кілька груп ударних дронів-камікадзе типу "Шахед". Ворожі дрони продовжують атакувати й після опівночі 2 лютого — їх фіксують на Півдні країни.

Про це інформують Повітряні сили Збройних сил України.

Повідомлення про те, що російські дрони перебувають у повітряному просторі країни, стало відомо близько 20:00 1 лютого. Тоді їх фіксували на межі Херсонської та Миколаївської областей. Пізніше стало відомо, що БпЛА в Миколаївській області (Баштанський район) рухається на Кіровоградщину.

О 23:23 Повітряні сили повідомили про чергову групу "шахедів", яка з Миколаївської області прямувала до Кіровоградщини. Після опівночі 2 лютого з'явилася інформація про небезпеку й для Дніпропетровщини. 

О 00:32 військові зазначили, що декілька чергових груп безпілотників з Півдня заходять у Миколаївську область, курс — північний та північно-східний.

мапа тривог

Мапа тривог станом на 00:40 2 лютого. Джерело: alerts.in.ua

Нагадаємо, раніше речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат пояснював, що війська країни-агресорки використовують різну кількість ударних безпілотників для атак по Україні, щоб перевірити можливості протиповітряної оборони нашої державиВін зазначив, що наразі ворог не може постійно проводити масовані атаки дронами, як було у новорічну ніч, але намагається тримати у напрузі українську ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.02.2024 00:40