Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

Російські терористи вдарили по об’єктах критичної інфраструктури двох областей: деталі

У ніч на п’ятницю, 29 березня, російські окупанти вдарили по об’єктах критичної інфраструктури у Черкаській та Івано-Франківській областях. Є пошкодження, люди не постраждали.

Про це повідомили начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець і начальник Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

"Практично всю ніч ворог тероризував Черкащину з повітря. Частину атак нашим оборонцям вдалося відбити. Почну з найголовнішого: люди не постраждали", — наголосив Ігор Табурець.

За попередньою інформацією, сили протиповітряної оборони "мінуснули" шість "шахедів" противника над областю. Через падіння уламків зазнало руйнацій нежитлове приміщення, також повибивало вікна у приватному домогосподарстві. Крім того, наші захисники збили крилату ракету на Уманщині. У цьому випадку минулося без наслідків.

"Утім маємо і ракетні влучання по об'єкту енергоінфраструктури. Усі служби на місцях. Роботи з ліквідації наслідків тривають", — підсумував очільник Черкащини.

Своєю чергою, Світлана Онищук зазначила, що цієї ночі ворог знову атакував об'єкти критичної інфраструктури в Івано-Франківській області.

"Ціллю ворога став об'єкт критичної сфери. На щастя, обійшлося без жертв. На світанку наші відважні захисники неба знешкодили повітряні цілі. Дякуємо силам ППО за те, що цілодобово стоять на захисті нашого спокою, дякуємо всім, хто кожен день працює задля майбутнього країни, хто рятує, оберігає та боронить рідну землю, не втрачає віру у нашу Перемогу та мирне життя!" — наголосила очільниця Франківщини.

Нагадаємо, що, як повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, цієї ночі російські окупанти завдали потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України. Вони застосували різні типи ракет й ударні дрони — всього 99 штук. Сили оборони знищили 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 09:39