Фото: росЗМІ

Російські військові мають незначне просування поблизу Авдіївки: деталі від ISW

Російські війська незначно просунулися поблизу Авдіївки на Донеччині. Крім того, російські війська нібито просунулися поблизу Бахмута.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків, протягом минулої доби війська країни-агресорки продовжили наступальні операції під Авдіївкою та здійснили підтверджене просування вперед. зокрема, геолокаційні кадри, опубліковані 13 грудня, свідчать, що російські війська незначно просунулися на південний схід від Степового (три кілометри на північний захід від Авдіївки).

Водночас російські військові блогери стверджували, що російські війська просунулися в промисловій зоні (на південний захід від Авдіївки) і на схід від Авдіївського коксохімічного заводу (на північний захід від Авдіївки). Проте ISW не бачить візуальних доказів цього твердження.

Крім того, геолокаційні кадри, опубліковані 12 грудня, показують, що російські війська нібито просунулися на північ від Сакко і Ванцетті (15 км на північ від Бахмута) і на північ від Кліщіївки.

Росіяни просуваються під Авдіївкою

Мапа: ISW

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни повідомляв, що протягом доби, 12 грудня, Збройні сили України продовжували наступальні операції на північний схід і південь від Бахмута. Українські воїни мали просування на даному відтинку фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 08:38