Фото: Міноборони РФ

Російські "воєнкори" в істериці після знищення корабля "Сергій Котов": аналітики оцінили настрої пропагандистів

Серед так званих російських воєнних кореспондентів вибухнула хвиля обурення після знищення морськими дронами Головного управління розвідки Міністерства оборони України російського патрульного корабля "Сергій Котов".

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними ISW, російські "воєнкори" обурені мовчанням військового керівництва РФ щодо втрати корабля "Сергій Котов". До того ж вони звинуватили військове керівництво РФ у тому, що корабель не був оснащений необхідними засобами захисту, зокрема від морських безпілотників.

"Один відомий "військкор заявив, що російське військове командування не має жодної реакції на затоплення "Сергія  Котова", оскільки ніхто не любить говорити правду військовим", — наголосили у ISW.

Водночас інший пропагандист заявив, що російське командування мало б уважно прислухатися до вцілілих членів екіпажу "Сергія Котова", аби вдосконалити та модернізувати військові кораблі й оборонні методи. На це відреагував інший "військкор", який зауважив, що російське командування навряд чи зробить якісь висновки через "адміністративну гільйотину" у військовій бюрократії всередині Росії. 

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що збільшення обурення у спільноті "військових блогерів" Росії є наслідком давно нагромадженого невдоволення роботою російського військового апарату.

Що відомо про атаку на корабель "Сергій Котов"

У ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов". За даними української розвідки, кількість безповоротних втрат Росії на знищеному патрульному кораблі "Сергій Котов" становить семеро моряків. Водночас відомо ще про шестеро поранених.

Водночас 52 членів екіпажу, які перебували на кораблі, ймовірно, вдалось евакуювати. Варто зауважити, що корабель "Сергій Котов" є одним із найсучасніших суден Чорноморського флоту Російської Федерації.

Нагадаємо, вночі 14 лютого у Чорному морі було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Операція була проведена Збройними силами України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2024 11:32