Фото ілюстративне зі соцмереж

Російський корабель зайшов у територіальні води Фінляндії: які наслідки інциденту

Прикордонна служба Фінляндії розслідує несанкціоноване заходження російського судна в територіальні води цієї країни. Це відбулося у східній частині Фінської затоки.

Про це повідомило Міністерство оборони Фінляндії. У відомстві зазначили, що підозрюється російське судно в територіальному порушенні морської акваторії Фінляндії у східній частині Фінської затоки в другій половині дня у п’ятницю, 26 липня.

Прикордонна служба Фінляндії розслідує цей інцидент і надасть подальшу інформацію після того, як будуть перші результати розслідування.

"Міністерство оборони як вищий територіальний наглядовий орган спрямовує та координує діяльність територіальних наглядових органів з питань територіального нагляду. Прикордонна служба відповідає за розслідування випадків порушення кордону", — йдеться у повідомленні Міноборони.

Там зауважили, що останнього разу територіальне порушення зафіксували 10 червня, коли чотири російські літаки увійшли в повітряний простір Фінляндії. Тоді розслідування інциденту припинили через два тижні через відсутність складу злочину.

Нагадаємо, нещодавно аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що в Фінляндії збільшилася кількість перебоїв у роботі Global Positioning System (GPS). Роботі системи в країні перешкоджає Росія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.07.2024 19:20