Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Росія порушила повітряний простір Фінляндії: з'явились нові подробиці інциденту

У понеділок, 10 червня, бомбардувальники та винищувачі Російської Федерації порушували повітряний простір Фінляндії. Наразі продовжується розслідування щодо скандального інциденту.

Про це повідомляє прикордонна служба Фінляндії, пише Reuters. Спочатку Гельсінкі отримали інформацію про те, що 10 червня один російський бойовий літак порушив повітряний простір держави.

"У міру просування розслідування стало очевидним, що крім одного російського літака, про який повідомлялося раніше, є підстави підозрювати ще три літаки в порушенні територіального простору", — зазначили прикордонники.

Як зазначила прикордонна служба Фінляндії, їхній повітряний простір порушували два бомбардувальники та два винищувачі. Повітряні судна залітали углиб країни на 2,5 кілометра.

"Звичайно, якщо відбуваються подібні порушення повітряного простору, і якщо вони навмисні та серйозні, ми реагуємо на них, але розслідування продовжується, і ним займається прикордонна служба", — заявив командувач Збройних сил Фінляндії генерал Янне Яаккола.

Останній такий інцидент ставався в серпні 2022 року, коли два російські винищувачі влетіли у повітряний простір Фінляндії.

Фінляндія охороняє понад 1 300 кілометрів кордону з Російською Федерацією — ділянка, яка зараз складає близько половини східного флангу НАТО.

До речі, наприкінці лютого біля узбережжя Естонії через Іл-20 росіян французькі військові підіймали літак Mirage. А Повітряні сили Німеччини тоді ж використали винищувач Eurofighter через російський військовий літак Іл-20М, який виявили в районі Фінляндії.

Нагадаємо, 24 березня російська ракета під час масованого обстрілу України на 39 секунд залетіла на територію Польщі. В уряді сусідньої країни запевнили, що могли її збити, якби вона порушила повітряний простір іще далі вглиб країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.06.2024 16:53