Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Повітряний простір Фінляндії порушив військовий літак Росії: в Гельсінкі звинуватили Москву

У Фінляндії заявили, що в понеділок, 10 червня, російський військовий літак порушив її повітряний простір. Це стало першим таким випадком від моменту вступу країни до НАТО минулого року.

Таку інформацію оприлюднило видання Bloomberg із посиланням на відповідну заяву Міністерства оборони Фінляндії.

Журналісти зазначили, що літак перебував у повітряному просторі Фінляндії близько двох хвилин зранку. Інцидент стався у східній частині Фінської затоки, при цьому літак заглибився на 2,5 кілометра у фінську територію.

"Ми серйозно ставимося до ймовірного територіального порушення повітряного простору та негайно розпочали розслідування", — заявив міністр оборони Антті Хяккянен.

Останній такий інцидент ставався в серпні 2022 року, коли два російські винищувачі влетіли у повітряний простір Фінляндії.

Фінляндія охороняє понад 1 300 кілометрів кордону з Російською Федерацією — ділянка, яка зараз складає близько половини східного флангу НАТО.

До речі, наприкінці лютого біля узбережжя Естонії через Іл-20 росіян французькі військові підіймали літак Mirage. А Повітряні сили Німеччини тоді ж використали винищувач Eurofighter через російський військовий літак Іл-20М, який виявили в районі Фінляндії.

Нагадаємо, сьогодні "Мілітарний", посилаючись на інтерв'ю начальника озброєння Сил оборони Фінляндії Мікко Хейсканена, повідомив, що ця країна передала Україні не лише зброю зі складів своєї армії, а й нові засекречені розробки свого оборонно-промислового комплексу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.06.2024 23:33