Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Фінляндія передала Україні нову засекречену зброю: усі деталі

Фінляндія передала Україні не лише зброю зі складів своєї армії, а й нові засекречені розробки свого оборонно-промислового комплексу.

Про це пише "Мілітарний", посилаючись на інтерв'ю начальника озброєння Сил оборони Фінляндії Мікко Хейсканена виданню STT.

Так, посадовець розповів, що деякі з видів озброєння досі перебувають на стадії розробки. Проте, за його словами, відгуки про цю зброю наразі позитивні.

"Відгуки про використання фінської продукції були позитивними", — зазначив він.

Генерал-лейтенант вважає, що набутий в Україні досвід стане у пригоді для розвитку новітньої фінської техніки. Хейсканен наголосив, що підтримка ЗСУ повністю відповідає інтересам Фінляндії.

"Адже, на наш погляд, дуже вигідно, коли фінська зброя знижує військовий потенціал Росії в Україні. І нам не потрібно нічого робити, українці зроблять це власною кров’ю", — зазначив військовий.

Варто зазначити, що Фінляндія є одним зі світових донорів військової допомоги Україні, її фінансова підтримка постійно зростає від початку повномасштабної війни. У 2023 році загальна сума допомоги становила 1,4 мільярда євро, що вдвічі більше, ніж у 2022 році.

Нагадаємо, на думку президента Фінляндії Александера Стубба, Європа відстає у питанні допомоги Україні на тлі військової агресії Росії. Керівництво країни зробить усе для того, щоб Київ здобув перемогу у війні.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 18:15