Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Фінляндія зробить усе можливе, щоб Україна перемогла у війні: заява президента

На думку президента Фінляндії Александера Стубба, Європа відстає у питанні допомоги Україні на тлі військової агресії Російської Федерації. Керівництво країни зробить усе для того, щоб Київ здобув перемогу у війні.

Про це очільник держави повідомив під час робочого візиту до Естонії, де, зокрема, обговорив допомогу Україні, пише Yle.

Головними темами візиту стали двосторонні відносини між Фінляндією та Естонією, безпека та оборона, питання енергетики та критична інфраструктура.

На прес-конференції з естонським колегою Аларом Карісом Стубб зауважив, що вони також обговорили гібридні атаки Російської Федерації, події в Грузії та важливість підтримки України.

Президент Фінляндії переконаний, що фокус усієї політики безпеки повинен бути на підтримці Києва. Політик також вважає, що Європа відстає в питанні збройної допомоги.

"На даному етапі розмови про введення військ є спекуляцією, і позиція Фінляндії не змінилася. Фінляндія зробить усе, щоб Україна перемогла", — резюмував Стубб.

Нагадаємо, у Фінляндії визначили головну мету можливих диверсій Росії в Європі. Це також стосується України.

Раніше Центральна кримінальна поліція Фінляндії підтвердила, що оголосила одній людині підозру в несанкціонованій розвідувальній діяльності — вкрай рідкісному для країни обвинуваченні — на користь Росії.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.05.2024 09:26