Фото: Freepik

Російський рубль впав до рівня замбійської квачі

У п'ятницю, 7 квітня, під час торгів на Московській біржі курс долара США піднявся до 82 рублів. До цієї позначки валюта зростала в ціні востаннє 14 квітня 2022 року.

Про це свідчать дані на Мосбіржі.

Так, на торгах долар коштував понад 82 рублі, а євро підскочило до 90 рублів. У четвер ці показники становили 80 і 88 рублів відповідно.

Від початку року рубль подешевшав на 15% до долара, а до європейської та китайської валют — на 18%.

"За темпами падіння російська грошова одиниця наздогнала замбійську квачу та єгипетський фунт. Гірше за рубль валюти-банкрути: долар Зімбабве та іранський ріал", — зазначають у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. 

За словами експертів, рублю не вдалося зміцнитися наприкінці березня, коли експортери продають валюту для виплати податків. Тож, ймовірно, найближчим часом російська валюта продовжить слабшати.

Нагадаємо, найближчими місяцями не варто сподіватися ні на укріплення, ні на послаблення курсу гривні відносно долара, оскільки вартість цієї іноземної валюти в Україні фіксована. Увесь квітень, а також, ймовірно, увесь травень офіційний курс гривні до долара залишатиметься на рівні приблизно 36,6 грн/дол.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.04.2023 13:25