Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Російський "шахед", який летів на Одещину, впав на території Румунії: ЗМІ повідомили деталі

Під час атаки порту в Ізмаїлі в Одеській області у ніч проти 2 серпня запущені рашистами "шахеди" пролітали над територією Румунії. Один із іранських дронів упав у румунському повіті Тулча.

Про це пише видання Digi24. Безпілотник, за словами очевидців, впав у лісі. 

Так, мер комуни Чаталкіой у повіті Тулча Тюдор Чернега розповів виданню про скарги місцевих жителів на те, що вранці 2 серпня над їхніми будинками пролітали іранські дрони-камікадзе.

За його словами, один із дронів впав на румунській території, поки пошуки його уламків не мали успіху.

Фото: мапа з Google Maps

"Місцеві жителі кілька разів повідомляли, що безпілотники пролетіли прямо над будинками в Чаталкіой. Було дуже страшно. Уламків дрона, що впав, знайти не вдалося. Але є свідчення як місцевих жителів, так і моряків, про падіння безпілотника в лісі. Ми шукали його уламки, але нічого не знайшли: у густих хащах лісу вести пошуки дуже складно", — заявив Чернега.

Зокрема, очевидці запевняли, що дрони летіли з різних напрямків. Мер припустив, що так росіяни намагалися "збити з пантелику ППО".

"Коли пройшла чутка, що дрон впав на нашу територію, виникла паніка, тому що точність у них невисока. Люди були налякані, в деяких будинках вилетіли вікна. Через болотисту місцевість ударна хвиля поширювалася дуже сильно, створюючи відчуття землетрусу. Коли люди побачили, що стріляють з кулеметів, паніка розгорілася ще більше. Ніколи не було таких проблем так близько, раніше запускали ракети, але не так близько. Зараз дрон впав за 300 метрів від будинку чоловіка", — сказав мер комуни.

Нагадаємо, уночі 2 серпня росіяни завдали ударів по складах та елеваторах з зерном у Ізмаїлі в Одеській області — пошкоджено майже 40 тисяч тонн зерна, яке очікували країни Африки, Китай, Ізраїль. внаслідок удару зруйнована інфраструктура портів Дунайського кластеру, склади та елеватори із зерном, морський вокзал і порт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 18:27