Фото: usm.media

Майже 30 кораблів зупинилися біля Ізмаїльських воріт після атаки РФ на портову інфраструктуру

Після російської атаки по дунайських терміналах 30 суден зупинились біля Ізмаїльського порту. Що саме змусило їх це зробити, невідомо.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство зазначає, що уночі 24 липня від російської атаки постраждали семеро людей та інфраструктура вздовж Дунаю, який є життєво важливим альтернативним маршрутом для українського зерна після припинення "зернової ініціативи".

За даними джерела, біля Ізмаїла зупинилися близько 29 суден, серед яких також танкери-хімовози. Ще три судна також кинули якір уздовж водного шляху, що веде до терміналу Рені-Одеса.

"Покриття військових ризиків для портів України, яке було частиною попередньої зернової угоди, призупинено. У понеділок три джерела повідомили, що деякі постачальники також розглядають питання про те, чи варто продовжувати надавати покриття для портів на Дунаї", — зазначають у виданні.

Нагадаємо, уночі 24 липня війська країни-агресорки обстріляли Одеську область дронами-камікадзе. Зафіксовано влучання. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано.

Додамо, в Офісі президента пояснили, чому окупанти бʼють по південних регіонах. Росія змінила терористичну тактику, щоб вбити "зернову угоду" і закрити Чорне море для України. За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, Росія має на меті остаточно "вбити зернову угоду", а також закрити для України будь-який вихід у Чорне море. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2023 21:31