Фото: соцмережі

"Росія буде притягнута до відповідальності": посол ЄС в Україні відреагувала на ранковий ракетний терор

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова прокоментувала нову масовану російську ракетну атаку на українські міста, що відбувалася вночі та зранку 2 січня. Вона вважає, що  Україна потребує додаткової підтримки, а Росія буде притягнута до відповідальності.

Про це Матернова написала у вівторок у соцмережі Х.

Пані посол зазначила, що у вівторок Україна стала жертвою чергової жорстокої російської атаки, внаслідок якої є руйнування цивільної інфраструктури та жертви серед мирного населення.

"Столиця України Київ та Харків були обстріляні російськими ракетами та безпілотниками. Поранені та вбиті мирні жителі, зруйнована інфраструктура. Зараз Україна потребує більшої підтримки, щоб врятувати життя. Росія буде притягнута до відповідальності", заявила посадовиця.

 Посол ЄС Катаріна Матернова щодо російської атаки 2 січня

Скріншот з соцмережі Х

Нагадаємо, вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони. За словами головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, у ніч на 2 січня ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому — 29 грудня 2023 року. Було атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Основний напрямок удару — столиця України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 14:40