Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль назвав цілі сьогоднішньої масованої атаки на Україну

Вночі та зранку 2 січня Росія завдала масованого удару по Україні. Найбільше ворог бив по Київщині та Харківщині. Внаслідок удару є загиблі та постраждалі.

Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

"Масштабна терористична атака Росії проти цивільної інфраструктури. Спочатку дрони-камікадзе, потім 4 години атаки ракетами. Основний удар прийшовся на Київщину і Харківщину. Били по житлових будинках. На жаль, є загиблі та постраждалі. Мої щирі співчуття родинам та близьким", йдеться у повідомленні. 

За словами Шмигаля, наразі всі екстрені служби працюють на місці, зокрема енергетики, рятувальники, медики та поліцейські. 

Прем'єр-міністр подякував силам протиповітряної оборони за безустанну роботу і професіоналізм та пообіцяв відплату загарбникам за вчинений акт тероризму.

"Російські терористи обов’язково заплатять за все те зло, яке вони принесли в Україну", наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони. За словами головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, у ніч на 2 січня ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому — 29 грудня 2023 року. Було атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Основний напрямок удару — столиця України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 13:56