Фото: Facebook Руслана Кравченка

Ранковий обстріл столиці: кількість постраждалих знову збільшилася

У вівторок зранку, 2 січня, російські терористи здійснили масовану атаку на Київ. Кількість постраждалих внаслідок ворожого обстрілу столиці знову збільшилася.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними відомства, наразі відомо про двох загиблих та 43 постраждалих. У тому числі госпіталізовано дворічного хлопчика та його батьків, які отримали поранення через потрапляння уламків ракети у квартиру в Соломʼянському районі.

Наслідки ракетної атаки по районах Києва

За даними начальника КМВА Сергія Попка, ворог завдав руйнувань у різних районах столиці, а саме:

  • в Деснянському районі попередньо є загоряння супермаркету;
  • в Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення; 
  • в Голосіївському — падіння решток на відкритій території;
  • в Печерському — на дах дев'ятиповерхового житлового будинку; на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок;
  • в Оболонському — є загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень:
  • у Святошинському — на нежитлову забудову;
  • в Подільському районі є загоряння на території ринку; пошкоджено газову трубу, магістралі водопостачання та зайнялися приблизно шість авто; а також рештки упали на нежитлову забудову. Також можливо загоряння житлового будинку. Інформація перевіряється; 
  • у Шевченківському районі падіння решток на відкриту територію.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки на Київ зафіксовано пошкодження та руйнування у дев'яти районах. В одному з будинків столиці у Соломʼянському районі внаслідок атаки сталося загоряння.

Раніше Кличко зазначив, що загалом у просторі Києва та області Сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них — близько 10 "Кинджалів". А також до цього вночі — 13 "шахедів".

Також президент Володимир Зеленський відреагував на нову атаку ворога та повідомив, скільки поранених і жертв станом на 11:00. Він наголосив, що триває ліквідація наслідків чергового російського удару. Залучені всі необхідні служби — понад 500 рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, комунальні служби, енергетики, поліцейські.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 13:01