Фото: росЗМІ

Росія через значні втрати перекидає резерви на два напрямки фронту (фото)

Військове керівництво Російської Федерації перекидає резерви в район Торецька та Часового Яру із Запорізької області. Це пояснюється значними втратами загарбників на фронті.

Про це у Telegram-каналі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За словами чиновника, в приоритеті переміщення — Запорізька область (Розівка/Пологи). Також продовжують заходити цілком сформовані підрозділи. Проте цього тижня трохи сповільнився трафік — пішов на зменшення.

"Одночасно збільшилась кількість "доукомплектованих" підрозділів. Тобто з узбережжя Маріупольсько-Бердянської агломерації росіяни вигрібають з баз підготовки особовий склад. Також спостерігаємо скорочення часу підготовки до 10-15 днів максимум. Ці "штурмовики" рухаються на північ області", — написав Андрющенко.

Також, за словами радника мера Маріуполя, на тижні росіяни замість двох втрачених розрахунків С-300 встановили щонайменш одну нову систему С-300 в Маріупольському районі. Її було перекинуто з Бердянського напрямку.

"Росіяни відверто не встигають заміщувати втрати в поточному стані мобілізації. Ця динаміка попри спроби накопичити "ударний кулак" на Запоріжжі вдруге провалюється і вони змушені резерви Запоріжжя кидати в район Торецька та Часового Яру", — написав чиновник.

Андрющенко додав, що все це вказує на наближення офіційної посиленої мобілізації в Росії. 

"Без цього вони не витягують не просто додаткові точки атакування, але можуть почати відчувати певну нестачу ресурсу на оборону", — додав Петро Андрющенко.

Як зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни, здатність Росії продовжувати поступово нарощувати кількість живої сили та матеріальних засобів, які вона виділила для війни в Україні, стикається зі значними обмеженнями у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, командувач Національної гвардії Олександр Півненко заявив, що вже найближчим часом російські загарбники перейдуть в оборону на фронті. Окупанти не зможуть продовжувати штурми на кількох напрямках через великі втрати.

Своєю чергою начальник Генерального штабу британської армії, генерал Ролі Вокер заявив, що країні-агресорці Росії може знадобитися п’ять років для повного захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2024 11:54