Фото: Рixabay

Росія готує масштабну ІПСО проти військового і політичного керівництва України: з'явилися деталі

Служба безпеки України під час контррозвідувальної діяльності з'ясувала, що спецслужби РФ готують нові провокації стосовно представників Сил оборони та безпеки України. Зокрема, співробітники 5-ої служби ФСБ РФ планують низку ІПСО, в основу яких має увійти дезінформація про нібито російське громадянство українських державних діячів, керівництва Сил оборони й безпеки та їхніх родин, а також інших посадових осіб.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Відзначається, що "правдоподібність" та доказову базу фейків має забезпечити:

  • внесення ФСБ до державних реєстрів РФ записів, які нібито повинні підтверджувати версію ворожих спецслужб;
  • підробку документів українських державних діячів та представників Сил оборони.

За оперативними даними, старт реалізації ворожого ІПСО в українському інформаційному полі запланований на найближчий час.

"Не маючи успіхів на полі бою, ворог прагне будь-якими методами підірвати психологічно-емоційний стан українських воїнів на передовій та дестабілізувати ситуацію в країні", — пояснюють у СБУ.

Нагадаємо, В Росії підготували чергову інформаційну спецоперацію з дискредитації України та її воєнно-політичного керівництва. Бюджет проекту складає близько шести мільйонів доларів  із можливістю подальшого збільшення.

Раніше ворог поширював дезінформацію щодо загрози хімічної атаки у великих містах та в більшості областей України. Росіяни поставили на рекламу панічні дописи, спрямовані на дискредитацію контрнаступу ЗСУ. У них йдеться про те, що у разі початку контрнаступу, в низці українських областей можлива загроза хімічної атаки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 10:18