Фото: Flickr

Росія запускає нову ІПСО за $6 млн, щоб звинуватити Україну в підриві ГЕС, — розвідка

У Росії підготували чергову інформаційну спецоперацію з дискредитації України та її воєнно-політичного керівництва. Бюджет проекту складає близько шести мільйонів доларів  із можливістю подальшого збільшення.

Про це попередили в Головному управлінні розвідки України. 

Так, у межах антиукраїнської кампанії підготували серію провокативних матеріалів, які, за задумом авторів, мають перекласти на Україну відповідальність за підрив дамби Каховської ГЕС та створити передумови політичної кризи. Підготовлені заголовки публікацій мають так званий "клікбейтний" характер та містять прямі звинувачення на адресу воєнно-політичного керівництва, зокрема, президента України:

  • "Так не діставайся ти нікому! Зневірившись досягнути успіху в можливому наступі, Зеленський перейшов до тактики випаленої землі, але направленої проти свого народу";
  • "Вибух дамби має "змити" Зеленського";
  • "Зеленський робить все, щоб перестати бути "нашим мерзотником";
  • "Підрив дамби утопить Зеленського й Україну".

"Під кожним матеріалом розміщуватимуться коментарі з фейкових акаунтів, начебто від імені українських та іноземних читачів. Вони мають створити враження "живої" дискусії та залучити до обговорення реальних користувачів мережі", — пояснюють розвідники.

Нагадаємо, у перехопленій СБУ розмові двоє рашистів обговорювали підрив Каховської ГЕС російськими диверсантами. Йдеться про те, що загарбники хотіли шантажувати Україну, але насправді "щось пішло не за планом", і росіяни влаштували техногенну катастрофу на півдні України. 

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. TrueUA розповідав про військових цієї бригади, які вчинили в Україні теракт світового рівня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 11:48