Росія і США обмінялися звинуваченнями в Радбезі

22 ЛЮТОГО 2018 12:03

Росія «прямо» зацікавлена в завершенні конфлікту  в Україні і готова всіляко сприяти цьому. Про це заявив Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя, виступаючи в середу на засіданні Ради Безпеки, присвяченому питанням ролі та принципів Статуту ООН. При цьому він звинуватив владу України в «саботажі мінського процесу».  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

За словами Небензі, в зв'язку з цим сьогодні мало «надій на конструктивний розвиток подій». Російський постпред також заявив, що світ перебуває в процесі становлення нового, «більш справедливого, демократичного, поліцентричного світоустрою».   

Про це свідчить, на думку Небензі, поява і зміцнення «нових центрів економічної могутності і політичного впливу». Він піддав критиці втручання у внутрішні справи держав під приводом захисту верховенства закону або прав людини.  

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі вважає захист прав і свобод людини одним із завдань Ради Безпеки, оскільки Статут ООН закликає всі країни дотримуватися цих прав.   

За її словами, суверенітет не повинен служити прикриттям у випадках, коли уряди вчиняють насильство проти власного населення.  

Ніккі Хейлі назвала Росію «окупантом» в Криму і «дестабілізуючою стороною» - на сході України.   

«Коли Рада Безпеки закликає до відповіді країни, що порушують Статут ООН, ми не порушуємо, а захищаємо право на суверенітет», - підкреслила вона.

 

Політика, 22.02.2018 12:03