Росія купувала політичну рекламу в Facebook для втручання у вибори в США

07 ВЕРЕСНЯ 2017 12:46

Протягом двох років аккаунти, які діяли з Росії, купували і поширювали у соцмережі Facebook політичну рекламу, заявив директор служби безпеки Facebook Алекс СТАМОС.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DT.UA  

Як сказано в його заяві з приводу дослідження можливого втручання Росії у вибори в США, з червня по травень 2015-2017 близько 470 фейкових акаунтів і сторінок поширили близько трьох тисяч рекламних повідомлень. На це було витрачено 100 тисяч доларів.  

СТАМОС каже, що сторінки пов'язані один з одним і, ймовірно, діяли з Росії. Як результат, Facebook заблокував всі ці сторінки, оскільки у соцмережі заборонені фейкові акаунти.  

Більшість цих оголошень не зачіпали саме тему президентських виборів у США. Однак через ці акаунти поширювалися провокаційні повідомлення на теми імміграції, права на зброю та ЛГБТ.  

При аналізі Facebook виявив ще 2200 рекламних оголошень, на які було витрачено близько 50 тисяч доларів. Всі вони потенційно пов'язані з Росією, каже Алекс СТАМОС. Оголошення були розміщені з російськомовних облікових записів з американських IP-адрес.  

Комапанія Facebook передала цю інформацію владі США, яка розслідує це питання.  

Нагадаємо,сьогодні син президента США Дональд ТРАМП-молодшийвиступить перед юридичним комітетом Сенату, який веде розслідування можливого втручання РФ у минулорічні вибори в Сполучених Штатах.

 

Політика, 07.09.2017 12:46