Фото: "Мілітарний"

Росія має прогрес у будівництві власного заводу з виробництва "шахедів", — Reuters

Росія активно продовжує будувати завод із виробництва іранських дронів-камікадзе "Шахед" в республіці Татарстан.

Як інформує Reuters, про активне будівництво підприємства у РФ свідчать супутників знімки, які видання отримало від Інституту науки та міжнародної безпеки. Зазначається, що супутникове зображення, зроблене в середині вересня, довело, що завод зводиться згідно з планом будівлі, який видання Washington Post отримало на початку 2023 року. 

Згідно з іншими документами, будівлю використовуватимуть для масового виробництва дронів Shahed-136, а росіяни мають намір вдосконалити процеси виготовлення іранських БпЛА та розширити їхні можливості. Окрім виробничої будівлі, на супутниковому знімку видно й інші об’єкти. Можна помітити новий периметр із контрольно-пропускними пунктами.

"Оскільки наближається зима, можна очікувати, що Росія прискорить свої атаки на життєво важливу енергетичну інфраструктуру України за допомогою Shahed-136 та  створюватиме жорстокі умови життя цивільного населення. Тому ключовим простроченим кроком для Вашингтона є санкції проти "Алабуги" та пов’язаних з нею компаній", — наголосили в Інституті.

У звіті Інституту науки та міжнародної безпеки також наголошується, що "ключовим запізнілим кроком" для Вашингтона є запровадження санкцій проти "Алабуги". Вони мали б поширитися і пов’язані з нею компанії. Завод розташований за 800 кілометрів на схід від Москви в республіці Татарстан. АТ "Алабуга" на 66% належить федеральному уряду та на 34% — республіці.

Нагадаємо, у Російській Федерації планують випустити перший дослідний зразок легкого винищувача п’ятого покоління Су-75 Checkmate. Це може статися вже у 2025 році. Проте не відомо, чи вдасться рашистам вкластись у часові терміни в умовах міжнародних санкцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 09:41