Фото: росЗМІ

Росія може призупинити участь у зерновій угоді: Путін повернувся до погроз

Російська Федерація може зупинити свою участь у зерновій угоді. Країна-агресор вимагає від світу погодиться на її умови.

Диктатор Володимир Путін виступив з погрозами перед журналістами російських пропагандистських каналів.

Глава Кремля заявив, що Росія припинить свою участь у зерновій угоді у тому випадку, якщо інша сторона відмовиться виконувати її умови.

"Як одна з опцій, не спочатку продовження, а потім виконання обіцянок, а спочатку виконання обіцянок, а потім наша участь. Що я маю на увазі, ми можемо призупинити нашу участь в угоді, і якщо всі вкотре кажуть, що всі дані нам обіцянки будуть виконані, то нехай виконають цю обіцянку. Ми відразу ж приєднаємося до цієї угоди", — заявив диктатор.

Путін також поскаржився, що інша сторона зернової угоди не виконала жодного пункту пов'язаного з інтересами Російської Федерації. Він заявив, що Росія нібито з доброї волі кожен раз продовжувала дію домовленостей.

Зернова угода: що відомо

Через тероризм росіян у Чорному морі було заблоковано продаж українського зерна. Внаслідок цього низка країн опинилися на межі голоду, а вартість продовольства у світі значно зросла. У зв'язку з цим у липні 2022 року за посередництва Туреччини Росія та Україна уклали угоди з ООН  про відновлення експорту української агропродукції Чорним морем через порти  "Чорноморськ", "Одеса" та "Південний". Представники Росії, Туреччини та ООН перевіряють кораблі, що прямують до та з українських портів, у рамках цієї угоди.

Нагадаємо, у Центрі стратегічних комунікацій вважають, що Росія зловживає своїми повноваженнями в межах зернової ініціативи для навмисного гальмування трафіку суден, підтримуючи режим напівблокади. Москва висуває неприйнятні умови (скасування важливих санкцій) для пролонгації зернової ініціативи.

Раніше повідомлялось, що у липні 2023 року країна-агресорка Росія може вийти із "зернової угоди", яка була укладена між Росією та ООН і окремо між Україною та ООН за посередництва Туреччини.

Термін, на який продовжать дію зернової угоди, може скласти два роки. Туреччина докладає усіх зусиль у даному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.07.2023 20:57