Фото: Вікіпедія

Росія може виробляти більше танків, ніж Європа: у міноборони Латвії оприлюднили цифри

Російська Федерація за один місяць може виготовляти чи ремонтувати в середньому від 100 до 150 танків. Потужності країни-агресора у даному напрямку перевершують країни Європи.

Таку заяву на Ризькому безпековому форумі в середу, 13 грудня, сказав державний секретар міністерства оборони Латвії Яніс Гарісонс, пише Delfi

За його словами, цей показник "набагато більший", ніж здатна зробити Європа. Важливу роль, на думку Гарісонса, у цьому питанні відіграє логістика та швидкість постачання. Представник латвійського міністерства оборони наголосив, що "перемагає той, хто здатний забезпечити більшу ефективність військової техніки та зброї".

Гарісонс переконаний, що для перемоги потрібна військова індустріальна база, яку Європейський Союз, як і раніше, може збільшити.

"Ми можемо збільшити кількість солдатів, але нам потрібна зброя, танки та інші речі, які поки нема кому зробити в такій кількості, щоб забезпечити потреби", — додав посадовець.

За даними розсекреченої розвідки США, Росія втратила 87% від загальної кількості сухопутних військ та дві третини танків від тих, які вона мала до початку вторгнення в Україну.

Нагадаємо, Міністерство оборони прийняло на озброєння для Збройних сил України чергові зразки бронетехніки. Йдеться про танки Leopard 2А6, Leopard 2А5 і Leopard 1А5.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 20:34