Фото: росЗМІ

Росія не має резервів для посилення наступу на Луганщині, — ISW

Основна фаза наступу РФ триває в Луганській області. Водночас у рашистів немає резервів і потужностей для масштабування наступу в цьому напрямку.

Про це свідчать дані ISW (Інститут вивчення війни).

За даними аналітиків, наступ Росії на Луганщині продовжується, однак армії РФ, ймовірно, не вистачає сил для збільшення інтенсивності бойових дій. Зокрема, сухопутні російські війська зазвичай діють у звичайних доктринальних з'єднаннях і частинах, а не в батальйонних тактичних групах чи інших спеціальних структурах.

"Відсутність кількох критично важливих танкових підрозділів свідчить про те, що російські військові продовжують намагатися замінити техніку, особливо танки, втрачені під час попередніх невдалих наступальних операцій", – зазначається у звіті.

В Інституті вивчення війни припускають, що війська РФ можуть мати деякі відновлені механізовані підрозділи в резерві. Однак, попри це, перекидання зазначених обмежених резервів на лінію фронту в Луганській області навряд чи кардинально змінить хід наступу, який вже триває.

Аналітики також вважають, що наступ РФ, ймовірно, триватиме ще деякий час і може тимчасово набрати обертів після того, як будуть введені останні резерви (якщо такі будуть введені). Але наступ, скоріше за все, завершиться без досягнення поставлених цілей та оперативно значущих успіхів.

Нагадаємо, раніше в ISW повідомляли, що Кремль планує взяти під контроль білоруську оборонно-промислову базу з метою переоснащення збройних сил РФ, щоб підтримувати затяжну війну в Україні. Росія може переобладнати білоруські заводи для виробництва критичної техніки, якої потребують російські військові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.02.2023 07:16