Фото: центр "Досьє"

Росія організувала систему стеження в країнах Європи: що відомо

Росія створила систему стеження в посольствах країн ЄС. Для цього використовується антени на дахах російських посольств.

Про це йдеться в розслідуванні центру "Досьє".

Сімнадцять антен нарахували аналітики на даху посольства у Брюсселі. На посольствах у Сербії, Португалії, Іспанії, Болгарії та на Кіпрі — по десять і більше. Загалом на 39 будинках російських посольств та консульств у європейських країнах встановлено щонайменше 182 антени.

"На перший погляд, це схоже на розвинені пости технічної розвідки, які використовуються для перехоплення радіопереговорів місцевих спецслужб, мобільних розмов і так далі. Таке обладнання росіяни використовують у всьому світі", — каже екс-глава польської Служби військової контррозвідки (SKW) генерал Петро Питель.

антени на дахах посольств

Ще одна функція обладнання — моніторинг протестів біля стін російських посольств. У такі дні росіяни можуть відстежувати телефонний трафік, збирати номери IMEI мобільних телефонів.

Нагадаємо, Норвегія оголосила небажаними особами 15 співробітників посольства РФ у Норвегії. Вони займалися шпигунською діяльністю під дипломатичним прикриттям. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 18.04.2023 15:27