Системи ППО. Джерело: РосЗМІ

Росія перекидає нові системи ППО до своїх нафтогазових об'єктів

Українські дрони останніми місяцями зосередили вогонь на російських нафтопереробних заводах і енергетичних об'єктах. Тож у Кремлі вирішила захистити свої нафтогазові об'єкти за допомогою нових ракетних систем.

Таку інформацію оприлюднило британське видання The Guardian.

"Ми спільно працюємо, в тому числі з колегами з Росгвардії щодо прикриття об'єктів, встановлення відповідних систем захисту типу "Панцир", — цитують журналісти директора департаменту з розвитку газової промисловості міненерго Росії Артема Верхова.

Як відомо, приблизно зі січня Україна посилила атаки на російську нафтову інфраструктуру, завдавши ударів по великих нафтопереробних заводах для того, щоби завдати шкоди забезпеченню російської армії.

Унаслідок ударів українських безпілотників із ладу виведено потужність російських нафтопереробних заводів обсягом від 600 до 900 тисяч барелів, що становить від 10% до 15% щоденної нафтопереробки.

Журналісти підрахували, що 2024 року відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у дев'яти регіонах Російської Федерації. З них значні пошкодження зазнали вісім об'єктів.

За підрахунками Reuters, російські нафтопереробні потужності, зупинені внаслідок атак українських безпілотників у першому кварталі, становлять близько 4,6 мільйона тонн або 7% від загального обсягу.

Нагадаємо, що 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами одразу три нафтопереробні заводи на території Російської Федерації — в Рязані, Кстово (Нижньогородська область) і Кіріши (Ленінградська область).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2024 15:22