Фото: Олександр Сирський

Росія переміщує найбільш боєздатні частини на Бахмутський напрямок, — Сирський

Воїни Збройних сил України продовжують наступальні дії на півдні України. Попри це, ворог переміщує частину свого особового складу на Бахмутський напрямок. 

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

У цілому, за його словами, обстановка в смузі відповідальності Східного угруповання військ залишається напруженою.

"Попри наступ наших військ на півдні та втрату території й населених пунктів на цьому напрямку, противник продовжує переміщувати окремі найбільш боєздатні частини на Бахмутський напрямок, поєднуючи ці дії з потужним артилерійським вогнем та ударами штурмової й армійської авіації по позиціях наших військ", — доповів Сирський.  

Водночас ЗСУ продовжують вести наступальні дії на окремих напрямках, займаючи панівні висоти, лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута. Сирський зауважив, що ворожі підрозділи не здають позицій просто так, а чинять відчайдушний опір.

"Тому зрозуміло, що наші плани потребують періодичного корегування й уточнення. Провів зустріч з командирами частин, обговорили проблемні питання, визначили шляхи їх вирішення. І звичайно, я зустрівся з нашими військовослужбовцями низки частин, які беруть безпосередню участь в наступальних діях, вручив кращим з них відзнаки, цінні подарунки і грошові премії", — додав генерал-полковник.

Нагадаємо, війська країни-агресорки зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби на відповідних відтинках фронту відбулося понад 30 бойових зіткнень.

На Таврійському напрямку Сили оборони продовжують рух вперед. За середу, 14 червня, втрати ворога вбитими та пораненими склали понад чотири роти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 10:19