Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Росія підступно обстрілює Харків: Зеленський наголосив, що потрібно, аби рятувати життя в місті (відео)

Більш ніж мільйонний український Харків зазнає ударів ракет і дронів із першого дня повномасштабної війни. Тепер російські терористи застосовують ще й авіабомби проти цього міста та його мешканців.

Про це нагадав президент України Володимир Зеленський у своєму дописі в соціальних мережах.

"Тільки за цей березень російські терористи застосували проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 "шахедів" і понад три тисячі керованих авіабомб. Різні міста та села України потерпають від цього терору, і особливо жорстоко Росія бʼє по прифронтових територіях і прикордонних громадах", — зазначив він.

Він акцентував, що для Харкова це щоденні знущання та біль, щоденні втрати у місті. Зруйнована критична інфраструктура, щодня руйнування звичайних житлових будинків.

"Усього цього не буде, коли Україна отримає надійні системи протиповітряної оборони, які можуть врятувати життя наших людей та повернути безпеку нашим містам. "Петріоти" в руках українців довели, що всі форми російського терору можуть програти. І це потрібно — потрібно для нашого Харкова та всіх інших міст і громад, чиє життя зараз під російськими ударами", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що у вечірньому відеозверненні 2 квітня президент Володимир Зеленський звернувся до союзників із закликом надати Україні більше систем протиповітряної оборони. Це допоможе нашій країні врятувати життя громадян. Це звернення прозвучало на тлі терористичних ударів рашистів по Дніпру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 11:16