Росія погрожує Швеції і Фінляндії через можливий вступ до НАТО

15 КВІТНЯ 2022 14:27

Представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що вступ Швеції і Фінляндії в НАТО може призвести до негативних наслідків. Зокрема, до нестабільності на півночі Європи.

Про це пише TrueUA із посиланням на заяву Захарової.

"Навіщо нашим фінляндським і шведським сусідам по Балтійському регіону перетворюватися на новий рубіж протистояння блоку НАТО з Росією – незрозуміло. Негативні наслідки для миру і стабільності на півночі Європи очевидні", – заявила вона.

Захарова додала, що вибір – за владою Швеції і Фінляндії, але країни "повинні розуміти і наслідки такого кроку для двосторонніх відносин і в цілому європейської архітектури безпеки".

Також представниця МЗС Росії впевнена, що членство Швеції і Фінляндії в НАТО не зміцнюватиме міжнародний престиж країн, навпаки вони навіть стануть "натовською передовою" і "відмовляться від частини суверенітету при виробленні рішень у сфері оборони і зовнішній політиці".

Нагадаємо, раніше Швеція і Фінляндія відкинули погрози Росії і заявили, що будуть самостійно розв'язувати питання про вступ до НАТО.

Світ, 15.04.2022 14:27