Фото: росЗМІ

Росія намагається вербувати африканських найманців через нестачу в'язнів для мобілізації, — британська розвідка

Москва намагається заохочувати до участі у війні проти України громадян країн Африки, адже починає відчувати нестачу мобілізованих серед в'язнів, на яких раніше Росія робила основну ставку, щоб знизити суспільне невдоволення.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Водночас британська розвідка також посилається на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України за 28 травня та наголошує, що Москва вербує громадян Руанди, Бурунді, Конго, Уганди, обіцяючи щомісячну грошову винагороду в розмірі від 2000 до 2200 доларів та перспективу отримати громадянство Російської Федерації. 

Фахівці наголошують, що ця кампанія відображає спроби Москви активно компенсувати суттєві втрати в живій силі та підтримувати наступальні дії одразу на багатьох напрямках.

Британська розвідка 

Інфографіка: британська розвідка

"Зважаючи на те, що пік вербування зі скінченного ресурсу ув’язнених, ймовірно, минув, Росія розширює рекрутинг на країни Глобального Півдня, щоб уникнути додаткової мобілізації всередині самої Росії. Окрім того, що вона була внутрішньо непопулярним кроком для Путіна та російського уряду, попередня мобілізація спричинила рекордну нестачу робочої сили та втечу з країни досвідчених фахівців, як медики та спеціалісти ІТ-сфери", — зазначили у британській розвідці. 

Нагадаємо, Міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що у травні під час наступу на місто Вовчанськ у Харківській області Москва залучила підрозділи підконтрольного Міноборони РФ "Африканського корпусу". Їх використовували спільно із регулярними російськими військами та підрозділами "Шторм Z".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 13:59