Фото: Telegram Андрія Єрмака

Росія потужно обстріляла Херсон: багато руйнувань, 23 поранених (відео)

Російська армія знову вдарила по Херсону. Поранення отримали 23 людини. 

Про це повідомили у Офісі президента.

Окупанти вдарили по Таврійському мікрорайону, Корабельному району та центральній частині Херсона. Через обстріли пошкоджено медзаклад, дитсадок, супермаркет, житлові будинки, автівки, лінії електропередач. 

"Серед постраждалих троє дітей. Усіх постраждалих шпиталізували. Троє людей знаходяться в тяжкому стані, всі інші отримали середні або легкі травми", — йдеться в повідомленні.

Ракетна атака на Україну 16 червня

Повітряна тривога вдень 16 червня охопила всю територію України. У Київській області та Києві, зокрема, було чутно вибухи. Влада повідомляла, що працювали Сили протиповітряної оборони. За даними Повітряних сил ЗСУ, в українському небі знищено 14 повітряних цілей — це шість "Кинджалів", шість "Калібрів" та два розвідувальні БпЛА.

Варто зауважити, що РФ запустила ракети по території України в той момент, коли з візитом у Києві перебуває президент ПАР Сиріл Рамафоса із делегацією. Цікаво, що африканські політики приїхали на зустріч із президентом України запропонувати, зокрема, призупинення дії ордера МКС на арешт Путіна і послаблення антиросійських санкцій.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на чергову ракетну атаку рашистів і зауважив, що Росія прагне лише війни.

Нагадаємо, що востаннє росіяни випускали по Україні "Кинджали" рівно місяць тому — 16 травня. Тоді їх теж було шість. Саме у той день до України приїжджав з офіційним візитом спеціальний представник Китайської Народної Республіки у справах Євразії Лі Хуей. Відомо, що Китай, як і ПАР, також представляв свій "мирний план" щодо врегулювання ситуації в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 17:38