Фото: скріншот

Росія продовжує вивозити з окупованих територій українське зерно, — Генштаб

Російські загарбники продовжують вивозити з України награбоване зерно. Також триває примусова паспортизація населення Запоріжжя.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що в місті Бердянськ Запорізької області, з акваторії морського порту, відзначено транспортування ворожими буксирами російської самохідної баржі, яка завантажена пшеницею.

Згідно з наявною інформацією, триває примусова паспортизація населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. Так, в місті Токмак, російська окупаційна так звана влада, разом з представниками російської ФСБ, погрожує місцевим громадянам України, які відмовилися від отримання паспортів громадян російської федерації, вивезенням їхніх дітей до східних регіонів Росії. Самих батьків погрожують вивезти до Василівки Запорізької області. 

Атаки ЗСУ

Протягом доби Авіація Сил оборони завдала сім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, два райони зосередження особового складу та військової техніки противника, дві радіолокаційні станції, а також склад пально-мастильних матеріалів ворога.

Атаки ворога

За добу противник завдав два ракетних та 16 авіаційних ударів, а також здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.
Високою залишається вірогідність ракетних ударів по всій території України.

Нагадаємо, Україна може отримати від своїх союзників винищувачі. Країни Заходу намагаються озброїти нашу країну для протистояння агресії Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 16.03.2023 18:54