Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія прокладає автомобільну трасу з Ростова до анексованого Маріуполя, — ЗМІ

Супутникові знімки сервісу Planet.com за жовтень 2022 і жовтень 2023 років свідчать, що рашисти будують дорогу з Ростова-на-Дону до Маріуполя. Траса пройде далеко від населених пунктів.

Про це повідомила російська служба "Радіо Свобода".

"На фотографіях з космосу видно, що траса (позначена червоною лінією) пройде далеко від населених пунктів — ймовірно, через складнощі, які може викликати розширення дороги (синя лінія), яка зараз існує", — йдеться в повідомленні.

Супутникові знімки

Джерело: "Радіо Свобода"

Раніше, 27 вересня, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко писав, що Росія будує залізничну гілку, яка має з'єднати Маріуполь із Донецьком.

Зокрема, росіяни почали будувати залізничний міст через річку Кальміус біля села Гранітне. У разі успіху будівництва гілка Маріуполь — Асланово — Кальчик — Волноваха може поєднати прямим сполученням Таганрог і Ростов-на-Дону з цим регіоном.

Однак Андрющенко зазначив, що це покращить логістику російської армії та кардинально знизить залежність від залізничного сполучення через Кримський міст.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що росіяни втомилися від "біженців" із Маріуполя та повертають їх додому. Зокрема, з російського Тамбова вже вислали 30 людей, більша частина з яких не мають де жити. За словами Андрющенка, рашисти проводять у Маріуполі якесь будівництво, але воно не стосується простих мешканців міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2023 16:58